włoska restauracja Kraków centrum

Włosi wiedzą, jak jeść. Być może w następstwie tego, że wykorzystane przez nich składniki są świeże, aromatyczne i porządne dla każdego. Szablonowa kuchnia włoska podąża śródziemnomorskim wzorem jedzenia – skupia się na prostych, naturalnych, składnikach, co czyni ją jedną z najzdrowszych kuchni na globie. Badania wskazują, że korzyści płynące ze wzoru diety śródziemnomorskiej mogą obejmować reformę utraty wagi, poprawniejszą inspekcję poziomu cukru we krwi i zmniejszenie ryzyka depresji. Włoskie pożywienie jest też dobre oraz świadczy wypełnianie spiżarni potrawami, które nie wyłącznie smakują niesamowicie, jednak też są całe napakowane właściwościami pobudzającymi zdrowie.

kuchnia włoska Kraków

Spójrz na kilka poniższych czynników, które stanowią treść kuchni włoskiej, napełnij kieliszek wina oraz gotuj!

Olej z oliwek
Jest to niemalże niebezużyteczne wykończenie każdej włoskiej potrawy. Każde 2 łyżeczki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, które spożywa się podczas przeprowadzania diety w stylu śródziemnomorskim, ryzyko wystąpienia choroby sercowo-naczyniowej zmniejsza się o 10 procent. Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia jest dostatnia w mononienasycone kwasy tłuszczowe, jak także witaminę E i inne zdrowe związki, które zmniejszają stan zapalny.

Italian Cuisine in Krakow

   

Pomidory z puszki
Ożywcze pomidory są wyśmienite, lecz te z puszki mogą uczynić, że posiłek będzie przygotowany migiem – co jest niesłychanie istotne. Pomidory pomagają chronić nas przed niektórymi nowotworami, schorzeniami serca i osteoporozą oraz są w stanie działać jako silne przeciwzapalne związki.

Czosnek
Czosnek ma na swoim koncie długą historię wyeksploatowania z racji posiadanych właściwości leczniczych. Po pierwsze, mieści związek o nazwie allicyna, który przyczynia się do odprężenia naczyń krwionośnych (dzięki czemu krew ma prawo płynąć swobodnie), powoduje powstawanie naczyń krwionośnych oraz hamuje kurczeniu się płytek krwi. Związki czosnku niosą ze sobą jeszcze więcej korzyści: są w stanie zatrzymać wzrost komórek nowotworowych w celu ochrony przed rakiem oraz obniżyć poziom glukozy we krwi w celu zmniejszenia ryzyka cukrzycy.